Ceremonie in Bugbug
10 oktober 2022 - Candidasa, Indonesië
Vandaag was een mooie dag, Iluh en Razi( dames die ons voorzien van lekkers) wilde graag met ons op de foto. Dus wij ook onze sarongs aan ,want we zouden ook deze dag naar een ceremonie van Bugbug gaan. Het dorp waar onze chauffeur Nenga woont. Om 15 uur werden we gebeld waar we waren......wij in actie bikini uit en sarong aan. Onderweg naar Bugbug, vele brommers voor aan het dorp gestald zoals je op de foto's ziet. Ze zitten ze gewoon met het hele gezin erop. Heel normaal. Wij waren de enigste 3 toeristen in het dorp, maar wel genodigd. Iedereen lachte vriendelijk en vroegen waar we vandaan kwamen. Bij het vragen voor foto's kon je de trots merken. Wat een mooie ervaring. De jong volwassenen deden de openingsceremonie en daarna was er muziek met allerlei in tramce dansende mensen. Hierbij werd er door mannen ook een KRIS gebruikt (soort zwaard of dolk) , waar ze laten zien dat ze zich steken. De jongeren riepen dan ook in koor een kreet tijdens dit ritueel. Ik werd door Nenga overal heen geleid om foto's te kunnen maken. Dit met volle passie gedaan, mijn camera staat vol. In deze blog staan nu alleen mijn mobiele beelden. Terug met vele indrukken lekker gegeten Nasi goreng. De dames Iluh en Razi van het resort hadden lekker gekookt!
Morgenochtend 9:30 zijn we weer genodigd voor het vervolg van het ritieel, dan dragen ze een altaar, waar alle offers vandaag aan gebracht zijn. We doen opnieuw onze sarong aan.